20Hertz - dans ‘Op het puntje van je stoel’

Een constante try-out: dat is de insteek van het stuk ‘Op het puntje van je stoel’ van Sharon Wesseling en de dansers van haar kersverse dansgezelschap 20Hertz. Als slechthorende danser kreeg Sharon op jonge leeftijd te horen dat zo nooit meer zou kunnen dansen. Na 14 operaties bewijst ze het tegendeel en is ze choreograaf en artistiek leider van 20Hertz: het eerste dansgezelschap in Nederland door mensen met een auditieve beperking – voor bezoekers met alle auditieve gradaties.

Tijdens deze voorstelling geeft 20Hertz je een kijkje in de wereld van het vertellen van verhalen, zonder te praten. Met een mix van dove, slechthorende en horende dansers is er onderzoek gedaan naar hoe verhalen middels dans verteld kunnen worden. Het auditief vermogen wordt ondergeschikt gemaakt aan de beleving van de theaterbezoeker.
Het overkoepelende doel van 20Hertz is om theater zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Zit jij al op het puntje van je stoel?!

Dansgezelschap: 20Hertz Company
Choreografie: Sharon Wesseling

Op het puntje van je stoel/20Hertz is een productie van 20Hertz, in co-productie met VIA ZUID, met steun van Cultuurhuis Heerlen.

10 Sept

12:00 & 12:15

Danspodium

Festival MAAS! maakt gebruik van cookies om deze website beter te laten functioneren.