Coronaverhalen

Als reflectie op de indringende corona periode en met het oog op een zonnige toekomst, nodigde team MAAS! in 2021 basisschool- en voortgezet onderwijs scholieren uit om hun ervaringen, gedachten en gevoelens te delen in een verhaal, gedicht of getuigenis. Zo leren we ook de ervaringen en perspectieven vanuit de ogen van de kleinsten van onze samenleving kennen. 

Corona,

Eerst was het nog lekker spelen, maar ja toen kwam corona.
Het veranderde alles. Nog precies voor mijn verjaardag.
Ik had net zo veel zin om mijn oma te zien. Maar dat kon dus niet, want ze woont in Rusland. Nu heb ik haar al meer dan een jaar niet gezien.
Ik was zo verdrietig. En geen vakantie, ook dat nog.
Helemaal leeg op straat. Overal mondkapjes. Ergens geweest, test doen. Iedereen moet een vaccin. Zo irritant allemaal. Maar ja het moet wel. Anders is iedereen ziek. Toen werden de mondkapjes afgeschaft. En geen aantal personen in huis. Het gaat al beter. Ik ben er zo blij mee. In de vakantie ga ik naar Rusland. Nou misschien dan. Maar ja, we hopen maar dat alles zo snel mogelijk weer goed wordt.

Geschreven door Alisa, Groep 5

Hoe vind ik corona?

Corona is er nog steeds. Het is er ruim een jaar. Ik vind het zelf nu een beetje lang duren. Ik heb het zelf nog niet gehad, mijn nicht, opa en oma en vrienden wel. Een kindje in de klas heeft het gehad. Mijn klas moest daardoor in quarantaine. Ik ken 31 mensen die corona hebben gehad. Ik ben 7x getest. Het is niet fijn om getest te worden. Het voelt of dat het stokje in je neus tot aan je voorhoofd komt. In je keel voelt het alsof je stikt. Ik moest een keer testen en toe moest ik lopen door de teststraat. Er was een volwassen man voor mij. Hij begon te huilen. Toen moest ik nog en ik vind dat als iedereen zich aan de regels houdt, is het misschien in november weg. Dus je kan er voor kiezen, niet volgens de regels en het duurt heel lang of volgens de regels en het duurt korter. Dus hou nog even vol!

Geschreven door Solange, Groep 5

Het begon op maart 16 2020 we moesten thuisonderwijs we mochten niet bij vrienden op bezoek. opa en oma mochten we ook niet knuffelen verjaardag vieren zonder bezoek. Niet leuk. Lockdown niet naar buiten. Geen vrienden zien. Thuis blijven. Ik vond het niet leuk ik zat alleen voor de tv en op mijn telefoon. Ik miste de knuffels.

Geschreven door Sammie, Groep 7

Naast de volgende drie uitgelichte verhalen zijn er nog veel meer stukken geschreven. Iedereen bedankt voor de bijdrage!