duik ER ‘es in
Wandeling

Stadswandelingen Bureau Europa

De gidsen van Bureau Europa staan voor je klaar! Met de stadswandelingen van Bureau Europa bewandel je de vele lagen van Maastricht: de markante sporen van meesterarchitect Jo Coenen langs de Maas of de minder bekende vrouwengeschiedenis die nog steeds rondzingt; de tekenen van eeuwen verstoppen, verschuilen en verschansen in de stad of hoe je de geschiedenis én de toekomst van Maastricht afleest in zijn straten, pleinen en bruggen. Loop je mee?

11:00: En Plein Publiek met gidsen Remco Beckers en Joes Minis
13:00: In de voetsporen van Jo Coenen met Olga Puts
15:30: In case of emergency! met Oscar Salcedo Castañeda

The guides at Bureau Europa are ready for you! Bureau Europa’s city walks take you through the many layers of Maastricht: the striking traces of master architect Jo Coenen along the Maas or the lesser-known women’s history that still reverberates to this day; the still present signs of centuries of hiding, ensconcing and entrenching in the city or how you can read the history and future of Maastricht in its streets, squares and bridges. Are you taking a walk with them?

Reserveren via info@bureau-europa.nl

Foto: Moniek Wegdam

BASSIN beach

9 Sept

11:00, 13.00 & 15.30

Bureau Europa, Maastricht

Bureau Europa - Dag van de Architectuur
Bureau Europa neemt bezoekers mee door het Belvédèregebied voor rondleidingen, bezichtigingen, tekst en uitleg, muziek en een wandeling door groen, langs water en onder beton.
Stedenbouwkundige Peter de Ronde (Gemeente Maastricht) vertelt alle ins and outs, plannen en ontwikkelingen voor dit deel van Maastricht.

BEKIJK OP DEZE LOCATIE OOK:

Janine Kitzen
12.00
Opera Compact (6+)
12.45
Magisch Theatertje
Ieder uur vanaf 13.15
Diederick’s Duel
13:15
Kadebaden
14.00 & 15.00
Viktor
14:30

WELKOM
bij EDITIE
2023 van
maas!

FESTIVAL

Stadsfestival MAAS! is het verlengde van je vakantie: een gratis toegankelijk cultuurfestival waar kunst, theater, muziek, dans, film en food samenkomen.

Van 6 – 8 september is het tijd om ‘onderweg naar MAAS!’ te gaan. Tijdens deze ‘Maas voyage’ kun je ‘theater tanken’ bij Het Magisch Theatertje en theaterschool de Zuidelingen, een ‘performance pitstop’ maken bij Banka Studios, en proeven van cultuur bij Kuma Muziekschool Maastricht.

In het weekend van 9 & 10 september transformeren verschillende locaties in de stad in jouw favoriete vakantieplekken. Denk aan Bassin Beach, waar een muzikale en theatrale strandsfeer in en om het water zal heersen. Aan de Costa Kesselskade zing je mee met bekende artiesten, op het Vrijthof vind je de Vrijthof Village, een dorp op het plein in mediterrane sferen met een eigen museum, markt en muziek. En vergeet natuurlijk Camping Kosmos niet! Op het Richie Backfire plein gaat onder de openlucht het dak van de tent! Kan dat? Natuurlijk! Want waar je ook bent, cultuur omringt je.

Het festival is er voor iedereen, van jong tot oud. Er worden zelfs speciaal Maas-Voyage bussen ingezet om je tijdens naar het festival te brengen. Dus duik er ‘es in het programma en dompel jezelf onder in een vakantie vol culturele verrassingen!

Adres
Rechtstraat 30, 6221 EJ Maastricht

E-Mail
contact@festivalmaas.nl

Telefoon
0616445828 Petra
0629917374 Seb

Website
www.culturamosae.nl

Festival MAAS! maakt gebruik van cookies om deze website beter te laten functioneren.

We spannen ons in om het festival MAAS! voor iedereen toegankelijk te maken. Naast het feit dat het festival volledig gratis is, zorgen we ervoor dat de locaties gemakkelijk toegankelijk zijn voor bezoekers met beperkte mobiliteit of rolstoelgebruikers.

Costa Kesselskade, Vrijthof Village en Bassin Beach zijn allemaal gelijkvloers toegankelijk.

Voor Camping Kosmos is er bij de ingang een trap aanwezig. We hebben echter een alternatieve ingang voor mensen met beperkte mobiliteit of rolstoelgebruikers gecreëerd. Deze ingang bevindt zich aan de achterkant van het festivalterrein, naast het witte huisje en de slagboom. Je kunt deze ingang vinden door het volgende adres in te voeren: Fransensingel 65, Maastricht. Hierdoor hoef je niet de trap naast Lumìere en Bureau Europa te gebruiken.

TOEKANGELIJKHEID
van maas!

FESTIVAL