duik ER ‘es in
Wandeling

Op pad met... Hoge Fronten / Lieke Benders

Bekijk de stad Maastricht door een ander paar ogen. Onder leiding van Kiki van Aubel en twee speciale gasten maak je een rondwandeling. Onderweg ontdek je hoe verschillend mensen naar iets kunnen kijken of iets ervaren. Je ontdekt zaken die je zelf nog niet eerder waren opgevallen. Op de heenweg ontdek je het perspectief van gast één en op de terugweg van gast twee. In een gesprek met Kiki vertellen de gasten hoe zij de binnenstad van Maastricht beleven. Denk bijvoorbeeld aan het perspectief van: een historicus, een fotograaf of een bewoner van het AZC. Hoe kijken zij naar deze stad?

Duur +/- 50 minuten
Afstand +/- 3 km
Vertrek vanaf Vrijthof Village
Deelname is gratis

See the city of Maastricht through a different pair of eyes. Led by Kiki van Aubel and two special guests, you’ll take a walking tour. Along the way you will discover how differently people can look at or experience something. You discover things that you yourself had not noticed before. On the way there you discover the perspective of guest one and on the way back of guest two. In a conversation with Kiki, the guests tell you how they experience Maastricht’s inner city. Think for example of the perspective of: a historian, a photographer or an occupant of the AZC. How do they look at this city?

Foto: Luc Lodder

VRIJTHOF village

9 Sept

15:30

Op pad met..

BEKIJK OP DEZE LOCATIE OOK:

Bonnefanten Pop-up Museum
12:00 – 18:00
Markt
12:00 – 18:00
Food
12:00 – 18:00
Concertband Antwerpen
12:00
Jeff the Queer Turtle
13:15
Entusiasta
14:15

WELKOM
bij EDITIE
2023 van
maas!

FESTIVAL

Stadsfestival MAAS! is het verlengde van je vakantie: een gratis toegankelijk cultuurfestival waar kunst, theater, muziek, dans, film en food samenkomen.

Van 6 – 8 september is het tijd om ‘onderweg naar MAAS!’ te gaan. Tijdens deze ‘Maas voyage’ kun je ‘theater tanken’ bij Het Magisch Theatertje en theaterschool de Zuidelingen, een ‘performance pitstop’ maken bij Banka Studios, en proeven van cultuur bij Kuma Muziekschool Maastricht.

In het weekend van 9 & 10 september transformeren verschillende locaties in de stad in jouw favoriete vakantieplekken. Denk aan Bassin Beach, waar een muzikale en theatrale strandsfeer in en om het water zal heersen. Aan de Costa Kesselskade zing je mee met bekende artiesten, op het Vrijthof vind je de Vrijthof Village, een dorp op het plein in mediterrane sferen met een eigen museum, markt en muziek. En vergeet natuurlijk Camping Kosmos niet! Op het Richie Backfire plein gaat onder de openlucht het dak van de tent! Kan dat? Natuurlijk! Want waar je ook bent, cultuur omringt je.

Het festival is er voor iedereen, van jong tot oud. Er worden zelfs speciaal Maas-Voyage bussen ingezet om je tijdens naar het festival te brengen. Dus duik er ‘es in het programma en dompel jezelf onder in een vakantie vol culturele verrassingen!

Adres
Rechtstraat 30, 6221 EJ Maastricht

E-Mail
contact@festivalmaas.nl

Telefoon
0616445828 Petra
0629917374 Seb

Website
www.culturamosae.nl

Festival MAAS! maakt gebruik van cookies om deze website beter te laten functioneren.

We spannen ons in om het festival MAAS! voor iedereen toegankelijk te maken. Naast het feit dat het festival volledig gratis is, zorgen we ervoor dat de locaties gemakkelijk toegankelijk zijn voor bezoekers met beperkte mobiliteit of rolstoelgebruikers.

Costa Kesselskade, Vrijthof Village en Bassin Beach zijn allemaal gelijkvloers toegankelijk.

Voor Camping Kosmos is er bij de ingang een trap aanwezig. We hebben echter een alternatieve ingang voor mensen met beperkte mobiliteit of rolstoelgebruikers gecreëerd. Deze ingang bevindt zich aan de achterkant van het festivalterrein, naast het witte huisje en de slagboom. Je kunt deze ingang vinden door het volgende adres in te voeren: Fransensingel 65, Maastricht. Hierdoor hoef je niet de trap naast Lumìere en Bureau Europa te gebruiken.

TOEKANGELIJKHEID
van maas!

FESTIVAL