duik ER ‘es in
Dans

House of Strength - Rover

House of Strength is een voorstelling over de kracht van verbondenheid, geïnspireerd door een eeuwenoud Perzisch ritueel. Choreografe Roshanak Morrowatian (Iran, 1989) van het Maastrichtse dansgezelschap Rover transformeert een gymnastische, eenzijdige traditie tot een opzwepende fysieke expressie van inclusieve hedendaagse dans.

In dit duet, dat is afgeleid van de totale voorstelling, betreden dansers Reza Mirabi en Deion Simon de arena van kracht. In een spirituele, fysieke en muzikale performance moedigen zij elkaar aan in wie zij zijn en vieren tegelijkertijd de kracht van het collectief.

House of Strength is a performance about the power of connection, inspired by an ancient Persian ritual. Choreographer Roshanak Morrowatian (Iran, 1989) from the Maastricht based dance company Rover transforms a gymnastically one-sided tradition into a compelling physical expression of inclusive contemporary dance.

In this duet, which is derived from the complete performance, dancers Reza Mirabi and Deion Simon enter the arena of strength. Within a spiritual, physical, and musical performance they encourage each other in who they are and also celebrate the power of the collective.

Foto: Afagh-Morrowatian

CAMPING kosmos

10 Sept

14:00

Peet Stage, Richie Backfireplein, Maastricht

HoS_Afagh Morrowatian4 VK

BEKIJK OP DEZE LOCATIE OOK:

DisCART
12:30
John Tana
13:00
Camping Bingo met John Tana
13:30
Nigel Otermans
14:30
Zout
15:00
Scott & Muriel
15:00

WELKOM
bij EDITIE
2023 van
maas!

FESTIVAL

Stadsfestival MAAS! is het verlengde van je vakantie: een gratis toegankelijk cultuurfestival waar kunst, theater, muziek, dans, film en food samenkomen.

Van 6 – 8 september is het tijd om ‘onderweg naar MAAS!’ te gaan. Tijdens deze ‘Maas voyage’ kun je ‘theater tanken’ bij Het Magisch Theatertje en theaterschool de Zuidelingen, een ‘performance pitstop’ maken bij Banka Studios, en proeven van cultuur bij Kuma Muziekschool Maastricht.

In het weekend van 9 & 10 september transformeren verschillende locaties in de stad in jouw favoriete vakantieplekken. Denk aan Bassin Beach, waar een muzikale en theatrale strandsfeer in en om het water zal heersen. Aan de Costa Kesselskade zing je mee met bekende artiesten, op het Vrijthof vind je de Vrijthof Village, een dorp op het plein in mediterrane sferen met een eigen museum, markt en muziek. En vergeet natuurlijk Camping Kosmos niet! Op het Richie Backfire plein gaat onder de openlucht het dak van de tent! Kan dat? Natuurlijk! Want waar je ook bent, cultuur omringt je.

Het festival is er voor iedereen, van jong tot oud. Er worden zelfs speciaal Maas-Voyage bussen ingezet om je tijdens naar het festival te brengen. Dus duik er ‘es in het programma en dompel jezelf onder in een vakantie vol culturele verrassingen!

Adres
Rechtstraat 30, 6221 EJ Maastricht

E-Mail
contact@festivalmaas.nl

Telefoon
0616445828 Petra
0629917374 Seb

Website
www.culturamosae.nl

Festival MAAS! maakt gebruik van cookies om deze website beter te laten functioneren.

We spannen ons in om het festival MAAS! voor iedereen toegankelijk te maken. Naast het feit dat het festival volledig gratis is, zorgen we ervoor dat de locaties gemakkelijk toegankelijk zijn voor bezoekers met beperkte mobiliteit of rolstoelgebruikers.

Costa Kesselskade, Vrijthof Village en Bassin Beach zijn allemaal gelijkvloers toegankelijk.

Voor Camping Kosmos is er bij de ingang een trap aanwezig. We hebben echter een alternatieve ingang voor mensen met beperkte mobiliteit of rolstoelgebruikers gecreëerd. Deze ingang bevindt zich aan de achterkant van het festivalterrein, naast het witte huisje en de slagboom. Je kunt deze ingang vinden door het volgende adres in te voeren: Fransensingel 65, Maastricht. Hierdoor hoef je niet de trap naast Lumìere en Bureau Europa te gebruiken.

TOEKANGELIJKHEID
van maas!

FESTIVAL