duik ER ‘es in
Film

Rik Chaubet Masterclass

Rik Chaubet is een filmmaker, monteur, leerkracht en muzikant. In zijn werk is hij vaak op zoek naar de mogelijkheden in de relatie tussen film en muziek, beeld en klank. Zo heeft hij reeds een heleboel videoclips, artistieke captaties van optredens, muziekdocumentaires en zelfs een eigen muziekalbum gemaakt. Momenteel is hij bezig aan een langspeelfilm over een chaotisch netwerk van een heleboel Belgische underground-muzikanten. In de film onderzoekt hij hoe hij vormelijk en inhoudelijk kan synchroniseren met de leefwereld en mindset van zijn onderwerpen. Hij ergert zich aan muziekdocumentaires die slechts een promovideo voor de muzikant zijn en is daarom op zoek naar een vorm en een verhaal dat iets diepers proberen uit te drukken over haar onderwerp en diens positie in de complexe wereld van vandaag. Voor de masterclass van 6 september nodigt hij je uit om je mee onder te dompelen in zijn betekenisveld rond en perspectief op kleine alternatieve lokale muziek en haar relatie tot beeld en montage. Aan de hand van fragmenten van inspiraties, persoonlijke associaties en eigen werk nodigt Rik je uit om een kijkje achter de schermen te nemen van zijn artistieke praktijk waarbij maakplezier, humor, experiment en improvisatie enkele trefwoorden zijn.

Rik Chaubet is a filmmaker, mechanic, teacher and musician. In his work he is often looking for the possibilities in the relationship between film and music, image and sound. He has already made a lot of music videos, artistic recordings of performances, music documentaries and even his own music album. He is currently working on a feature film about a chaotic network of a lot of Belgian underground musicians.
In the film he investigates how he can synchronize formally and substantively with the world and mindset of his subjects. He is annoyed by music documentaries that are only a promo video for the musician and is therefore looking for a form and a story that tries to express something deeper about her subject and his position in today’s complex world.
For the masterclass of 6 September, he invites you to immerse yourself in his field of meaning and perspective on small alternative local music and its relationship to image and editing. On the basis of fragments of inspirations, personal associations and his own work, Rik invites you to take a look behind the scenes of his artistic practice in which creative pleasure, humor, experimentation and improvisation are some keywords.

 

BANKA studio's

6 sept

20:00

Bankastraat 3, Maastricht

Rik Chaubet VK

BEKIJK OP DEZE LOCATIE OOK:

No data was found

WELKOM
bij EDITIE
2023 van
maas!

FESTIVAL

Stadsfestival MAAS! is het verlengde van je vakantie: een gratis toegankelijk cultuurfestival waar kunst, theater, muziek, dans, film en food samenkomen.

Van 6 – 8 september is het tijd om ‘onderweg naar MAAS!’ te gaan. Tijdens deze ‘Maas voyage’ kun je ‘theater tanken’ bij Het Magisch Theatertje en theaterschool de Zuidelingen, een ‘performance pitstop’ maken bij Banka Studios, en proeven van cultuur bij Kuma Muziekschool Maastricht.

In het weekend van 9 & 10 september transformeren verschillende locaties in de stad in jouw favoriete vakantieplekken. Denk aan Bassin Beach, waar een muzikale en theatrale strandsfeer in en om het water zal heersen. Aan de Costa Kesselskade zing je mee met bekende artiesten, op het Vrijthof vind je de Vrijthof Village, een dorp op het plein in mediterrane sferen met een eigen museum, markt en muziek. En vergeet natuurlijk Camping Kosmos niet! Op het Richie Backfire plein gaat onder de openlucht het dak van de tent! Kan dat? Natuurlijk! Want waar je ook bent, cultuur omringt je.

Het festival is er voor iedereen, van jong tot oud. Er worden zelfs speciaal Maas-Voyage bussen ingezet om je tijdens naar het festival te brengen. Dus duik er ‘es in het programma en dompel jezelf onder in een vakantie vol culturele verrassingen!

Adres
Rechtstraat 30, 6221 EJ Maastricht

E-Mail
contact@festivalmaas.nl

Telefoon
0616445828 Petra
0629917374 Seb

Website
www.culturamosae.nl

Festival MAAS! maakt gebruik van cookies om deze website beter te laten functioneren.

We spannen ons in om het festival MAAS! voor iedereen toegankelijk te maken. Naast het feit dat het festival volledig gratis is, zorgen we ervoor dat de locaties gemakkelijk toegankelijk zijn voor bezoekers met beperkte mobiliteit of rolstoelgebruikers.

Costa Kesselskade, Vrijthof Village en Bassin Beach zijn allemaal gelijkvloers toegankelijk.

Voor Camping Kosmos is er bij de ingang een trap aanwezig. We hebben echter een alternatieve ingang voor mensen met beperkte mobiliteit of rolstoelgebruikers gecreëerd. Deze ingang bevindt zich aan de achterkant van het festivalterrein, naast het witte huisje en de slagboom. Je kunt deze ingang vinden door het volgende adres in te voeren: Fransensingel 65, Maastricht. Hierdoor hoef je niet de trap naast Lumìere en Bureau Europa te gebruiken.

TOEKANGELIJKHEID
van maas!

FESTIVAL