duik ER ‘es in
Expo

Tabu Sacra

Zes jonge kunstenaars tonen tijdens Tabu Sacra installaties en performances in Transport Artspace. De tentoonstelling kan worden gezien als een festival in de brede zin van het woord: een moment waarop sociale constructen en aannames even van tafel gegooid kunnen worden om ruimte te maken voor nieuwe verworvenheden. Het ‘rituele spel’ vormt een decor voor reflectie op onze relatie tot kunst. De kunstenaars experimenteren met verering van objecten, ceremonie, performance, rituelen en spel. Men mag komen eten, wensen komen doen of zelf een object toevoegen aan een altaar. Ga mee op zoek naar datgene dat ‘niet kan worden aangeraakt’, tabu, en misschien wel ons waardevolste (ontastbare) bezit is of kan worden, sacra.

During Tabu Sacra, six young artists show installations and performances in Transport Artspace. The exhibition can be seen as a festival in the broad sense of the word: a moment when social constructs and assumption can be put aside. The ‘ritual game’ forms a backdrop for reflections on our relation with art. The artists experiment with worshipping objects, cermony, performance, ritual and play. People may come eat, make a wish, or put an object at an altar themselves. Come along in search for that which ‘cannot be touched’, tabu, and may be or become our ‘dearest (intangible) possession’, sacra.

BASSIN beach

10 Sept

12:00 - 17:00

Transport Artspace, Biesenwal 3, Maastricht

transport artspace VK

BEKIJK OP DEZE LOCATIE OOK:

Gabe & Coen
18:00
Janine Kitzen
12.00
Opera Compact (6+)
12.45
Magisch Theatertje
Ieder uur vanaf 13.15
Diederick’s Duel
13:15
Kadebaden
14.00 & 15.00

WELKOM
bij EDITIE
2023 van
maas!

FESTIVAL

Stadsfestival MAAS! is het verlengde van je vakantie: een gratis toegankelijk cultuurfestival waar kunst, theater, muziek, dans, film en food samenkomen.

Van 6 – 8 september is het tijd om ‘onderweg naar MAAS!’ te gaan. Tijdens deze ‘Maas voyage’ kun je ‘theater tanken’ bij Het Magisch Theatertje en theaterschool de Zuidelingen, een ‘performance pitstop’ maken bij Banka Studios, en proeven van cultuur bij Kuma Muziekschool Maastricht.

In het weekend van 9 & 10 september transformeren verschillende locaties in de stad in jouw favoriete vakantieplekken. Denk aan Bassin Beach, waar een muzikale en theatrale strandsfeer in en om het water zal heersen. Aan de Costa Kesselskade zing je mee met bekende artiesten, op het Vrijthof vind je de Vrijthof Village, een dorp op het plein in mediterrane sferen met een eigen museum, markt en muziek. En vergeet natuurlijk Camping Kosmos niet! Op het Richie Backfire plein gaat onder de openlucht het dak van de tent! Kan dat? Natuurlijk! Want waar je ook bent, cultuur omringt je.

Het festival is er voor iedereen, van jong tot oud. Er worden zelfs speciaal Maas-Voyage bussen ingezet om je tijdens naar het festival te brengen. Dus duik er ‘es in het programma en dompel jezelf onder in een vakantie vol culturele verrassingen!

Adres
Rechtstraat 30, 6221 EJ Maastricht

E-Mail
contact@festivalmaas.nl

Telefoon
0616445828 Petra
0629917374 Seb

Website
www.culturamosae.nl

Festival MAAS! maakt gebruik van cookies om deze website beter te laten functioneren.

We spannen ons in om het festival MAAS! voor iedereen toegankelijk te maken. Naast het feit dat het festival volledig gratis is, zorgen we ervoor dat de locaties gemakkelijk toegankelijk zijn voor bezoekers met beperkte mobiliteit of rolstoelgebruikers.

Costa Kesselskade, Vrijthof Village en Bassin Beach zijn allemaal gelijkvloers toegankelijk.

Voor Camping Kosmos is er bij de ingang een trap aanwezig. We hebben echter een alternatieve ingang voor mensen met beperkte mobiliteit of rolstoelgebruikers gecreëerd. Deze ingang bevindt zich aan de achterkant van het festivalterrein, naast het witte huisje en de slagboom. Je kunt deze ingang vinden door het volgende adres in te voeren: Fransensingel 65, Maastricht. Hierdoor hoef je niet de trap naast Lumìere en Bureau Europa te gebruiken.

TOEKANGELIJKHEID
van maas!

FESTIVAL