duik ER ‘es in
Dans

Elsa van der Heijden

I Was Born to Dance
In ieders leven vinden gebeurtenissen plaats die ons blijvend kenmerken, bijvoorbeeld geboorte, een verbintenis of de dood. Grote momenten waarin afscheid genomen wordt van de ene, en er overdracht is naar een volgende fase.
Voorheen werd aan deze mijlpalen in het leven meer aandacht en tijd geschonken en werden zij omgeven door (religieuze) rituelen en symbolen. Ook nu blijft er bij de mens behoefte om vorm te geven aan deze betekenisvolle momenten in ons bestaan.

Elsa van der Heijden creëert een belevenis waarin zij het grote moment van afscheid nemen, in de ruime zin van het woord, met dans probeert te vatten en te articuleren. Het moment van afscheid en loslaten, gekoppeld aan overdragen, doorgeven, vieren, wordt door haarzelf uitgevoerd in de voorstelling.

In everyone’s life, events take place that leave a lasting mark on us, such as birth, a union, or death. These are significant moments where we say goodbye to one phase and transition to the next. In the past, these milestones in life received more attention and time, surrounded by (religious) rituals and symbols. Even now, there remains a human need to give form to these meaningful moments in our existence.

Elsa van der Heijden creates an experience in which she attempts to capture and articulate the profound moment of saying goodbye, in the broadest sense of the word, through dance. The moment of farewell and letting go, linked to transfer, passing on, and celebration, is performed by her in the performance.

LET OP! Gratis toegang maar reserveren is verplicht: https://www.theateraanhetvrijthof.nl/voorstellingen/dans/i-was-born-to-dance-elsa-van-der-heijden/10-09-2023-14-00

Choreografie/concept/tekst/dans Elsa van der Heijden
Video Peter Slegers
Muziek van John Adams (shaker loops)
Kostuum Davina Versteeg
Lichtontwerp Rob ten Broek
Fotografie & productieleiding Jenneke van der Weijden

Theater aan het Vrijthof

10 Sept

14:00 & 16:00

Bovenzaal, Maastricht

I was born to dance_foto Jenneke van der Weijden (5)

BEKIJK OP DEZE LOCATIE OOK:

Bonnefanten Pop-up Museum
12:00 – 17:00
Markt
12:00 – 17:00
Food
12:00 – 17:00
Op pad met… Hoge Fronten / Lieke Benders
13:30 & 15:30
Russian Box
12:00 – 17:00
Kunstbende Zomertour
12:00 – 17:00

WELKOM
bij EDITIE
2023 van
maas!

FESTIVAL

Stadsfestival MAAS! is het verlengde van je vakantie: een gratis toegankelijk cultuurfestival waar kunst, theater, muziek, dans, film en food samenkomen.

Van 6 – 8 september is het tijd om ‘onderweg naar MAAS!’ te gaan. Tijdens deze ‘Maas voyage’ kun je ‘theater tanken’ bij Het Magisch Theatertje en theaterschool de Zuidelingen, een ‘performance pitstop’ maken bij Banka Studios, en proeven van cultuur bij Kuma Muziekschool Maastricht.

In het weekend van 9 & 10 september transformeren verschillende locaties in de stad in jouw favoriete vakantieplekken. Denk aan Bassin Beach, waar een muzikale en theatrale strandsfeer in en om het water zal heersen. Aan de Costa Kesselskade zing je mee met bekende artiesten, op het Vrijthof vind je de Vrijthof Village, een dorp op het plein in mediterrane sferen met een eigen museum, markt en muziek. En vergeet natuurlijk Camping Kosmos niet! Op het Richie Backfire plein gaat onder de openlucht het dak van de tent! Kan dat? Natuurlijk! Want waar je ook bent, cultuur omringt je.

Het festival is er voor iedereen, van jong tot oud. Er worden zelfs speciaal Maas-Voyage bussen ingezet om je tijdens naar het festival te brengen. Dus duik er ‘es in het programma en dompel jezelf onder in een vakantie vol culturele verrassingen!

Adres
Rechtstraat 30, 6221 EJ Maastricht

E-Mail
contact@festivalmaas.nl

Telefoon
0616445828 Petra
0629917374 Seb

Website
www.culturamosae.nl

Festival MAAS! maakt gebruik van cookies om deze website beter te laten functioneren.

We spannen ons in om het festival MAAS! voor iedereen toegankelijk te maken. Naast het feit dat het festival volledig gratis is, zorgen we ervoor dat de locaties gemakkelijk toegankelijk zijn voor bezoekers met beperkte mobiliteit of rolstoelgebruikers.

Costa Kesselskade, Vrijthof Village en Bassin Beach zijn allemaal gelijkvloers toegankelijk.

Voor Camping Kosmos is er bij de ingang een trap aanwezig. We hebben echter een alternatieve ingang voor mensen met beperkte mobiliteit of rolstoelgebruikers gecreëerd. Deze ingang bevindt zich aan de achterkant van het festivalterrein, naast het witte huisje en de slagboom. Je kunt deze ingang vinden door het volgende adres in te voeren: Fransensingel 65, Maastricht. Hierdoor hoef je niet de trap naast Lumìere en Bureau Europa te gebruiken.

TOEKANGELIJKHEID
van maas!

FESTIVAL