duik ER ‘es in
Wandeling

Rondleiding Sphinxpassage

De Sphinxpassage is een overdekte tegelpassage van 120 meter tussen het Eiffelgebouw en de Pathé. De bijna 30.000 tegels brengen het Maastrichtse Sphinxverleden in woord, beeld en objecten tot leven.

Loop mee met Sjoerd Aarts, Senior Collectiebeheer van Centre Céramique, om meer te leren over de fascinerende objecten in de vitrines en het productieproces.

Afhankelijk van het publiek is de rondleiding in het Nederlands of Engels.
De rondleiding duurt een half uur en start om 14:30 bij de ingang van de Pathé-bioscoop.

 

The Sphinxpassage is a 120-meter covered tile passage between the Eiffel Building and the Pathé. The nearly 30,000 tiles bring Maastricht’s Sphinx past to life in words, images and objects.

Walk along with Sjoerd Aarts, Senior Collection Management at Centre Céramique, to learn more about the fascinating objects in the showcases and the production process.

Depending on the audience, the tour is in Dutch or English.
The tour lasts half an hour and starts at 14:30 at the Pathé cinema entrance.

Photo: Jose Peters

BASSIN beach

9 Sept

14.30

Ingang van Pathé, Maastricht

Sphinxpassage foto Jose Peters- 1 VK

BEKIJK OP DEZE LOCATIE OOK:

Janine Kitzen
12.00
Opera Compact (6+)
12.45
Magisch Theatertje
Ieder uur vanaf 13.15
Diederick’s Duel
13:15
Kadebaden
14.00 & 15.00
Viktor
14:30

WELKOM
bij EDITIE
2023 van
maas!

FESTIVAL

Stadsfestival MAAS! is het verlengde van je vakantie: een gratis toegankelijk cultuurfestival waar kunst, theater, muziek, dans, film en food samenkomen.

Van 6 – 8 september is het tijd om ‘onderweg naar MAAS!’ te gaan. Tijdens deze ‘Maas voyage’ kun je ‘theater tanken’ bij Het Magisch Theatertje en theaterschool de Zuidelingen, een ‘performance pitstop’ maken bij Banka Studios, en proeven van cultuur bij Kuma Muziekschool Maastricht.

In het weekend van 9 & 10 september transformeren verschillende locaties in de stad in jouw favoriete vakantieplekken. Denk aan Bassin Beach, waar een muzikale en theatrale strandsfeer in en om het water zal heersen. Aan de Costa Kesselskade zing je mee met bekende artiesten, op het Vrijthof vind je de Vrijthof Village, een dorp op het plein in mediterrane sferen met een eigen museum, markt en muziek. En vergeet natuurlijk Camping Kosmos niet! Op het Richie Backfire plein gaat onder de openlucht het dak van de tent! Kan dat? Natuurlijk! Want waar je ook bent, cultuur omringt je.

Het festival is er voor iedereen, van jong tot oud. Er worden zelfs speciaal Maas-Voyage bussen ingezet om je tijdens naar het festival te brengen. Dus duik er ‘es in het programma en dompel jezelf onder in een vakantie vol culturele verrassingen!

Adres
Rechtstraat 30, 6221 EJ Maastricht

E-Mail
contact@festivalmaas.nl

Telefoon
0616445828 Petra
0629917374 Seb

Website
www.culturamosae.nl

Festival MAAS! maakt gebruik van cookies om deze website beter te laten functioneren.

We spannen ons in om het festival MAAS! voor iedereen toegankelijk te maken. Naast het feit dat het festival volledig gratis is, zorgen we ervoor dat de locaties gemakkelijk toegankelijk zijn voor bezoekers met beperkte mobiliteit of rolstoelgebruikers.

Costa Kesselskade, Vrijthof Village en Bassin Beach zijn allemaal gelijkvloers toegankelijk.

Voor Camping Kosmos is er bij de ingang een trap aanwezig. We hebben echter een alternatieve ingang voor mensen met beperkte mobiliteit of rolstoelgebruikers gecreëerd. Deze ingang bevindt zich aan de achterkant van het festivalterrein, naast het witte huisje en de slagboom. Je kunt deze ingang vinden door het volgende adres in te voeren: Fransensingel 65, Maastricht. Hierdoor hoef je niet de trap naast Lumìere en Bureau Europa te gebruiken.

TOEKANGELIJKHEID
van maas!

FESTIVAL