duik ER ‘es in
Dans

DisCART

Op de rand van instorting, maar niet opgevend. Een man vol kracht en moed, zich verzettend tegen een positie van onmacht. Proberende los te breken uit het onontkoombare neerhalende effect van een vicieuze cirkel. Worstelend met het consumptie object (of winkelwagen) doet hij er alles aan om de situatie te veranderen voor dat ene beetje comfort.

Een schimmige werkelijkheid waarin men desondanks onbevreesd weerstand biedt tegen de tegenslagen van het leven. Een leven geleid in onze materialistische en kapitalistische samenleving. Een samenleving waarin jezelf zijn aan de kant moet worden gezet om mee te kunnen gaan. En zo aan de hoge verwachtingen te voldoen.

Wat zie jij als je naar mij kijkt als ik duw, vecht, val, opsta, trek en slide?

Een jongen, man, mens of object?

disCART is een voorstelling waarin breakdance en object manipulatie elkaar ontmoeten en samensmelten tot één. In deze voorstelling gaat onze danser het gevecht aan met zijn danspartner van €0,50. Het werk van Alienated geeft ruimte aan het publiek om hun eigen associaties te vormen en de voorstelling vanuit hun eigen perceptie van de realiteit te ervaren.

On the verge of collapse, but not giving up. A man full of strength and courage, resisting a position of impotence. Trying to break free from the inescapable depressing effect of a vicious circle. Struggling with the consumption object (or shopping cart) he does everything he can to change the situation for that one bit of comfort. A shadowy reality in which people nevertheless fearlessly resist the setbacks of life. A life lived in our materialistic and capitalist society. A society in which being yourself has to be put aside in order to go along. And so to meet the high expectations. What do you see when you look at me as I push, fight, fall, get up, pull and slide? A boy, man, human or object? disCART is a performance in which acrobatics and object manipulation meet and merge into one. In this performance, our dancer goes into battle with his dance partner for €0.50. Alienated’s work gives space to the audience to form their own associations and experience the performance from their own perception of reality.

Een Alienated productie
Artistieke inhoud en choreografie: Kelly Vanneste
Performer: Mitch Mitta
Muziek: Reggy van Bakel
Dramaturgie: Arjan Gebraad
Zakelijke ondersteuning en productie: Martijn Schipper
Mede mogelijk gemaakt door: Makersfonds Tilburg , Makershuis Tilburg, Pop up Fonds Den Bosch en Norma fonds
Foto: Jostijn Ligtvoet

CAMPING kosmos

9 Sept

20:00

Peet Stage, Richie Backfireplein, Maastricht

Discart Jostijn Ligtvoet VK

BEKIJK OP DEZE LOCATIE OOK:

Mickael Karkousse
17:00
The legendary all star rbr big band sensation
18:00
Sven Ratzke
19:00
Viktor
19:00
Greg Shapiro
20:30
Sally Dansgezelschap Maastricht
20:30

WELKOM
bij EDITIE
2023 van
maas!

FESTIVAL

Stadsfestival MAAS! is het verlengde van je vakantie: een gratis toegankelijk cultuurfestival waar kunst, theater, muziek, dans, film en food samenkomen.

Van 6 – 8 september is het tijd om ‘onderweg naar MAAS!’ te gaan. Tijdens deze ‘Maas voyage’ kun je ‘theater tanken’ bij Het Magisch Theatertje en theaterschool de Zuidelingen, een ‘performance pitstop’ maken bij Banka Studios, en proeven van cultuur bij Kuma Muziekschool Maastricht.

In het weekend van 9 & 10 september transformeren verschillende locaties in de stad in jouw favoriete vakantieplekken. Denk aan Bassin Beach, waar een muzikale en theatrale strandsfeer in en om het water zal heersen. Aan de Costa Kesselskade zing je mee met bekende artiesten, op het Vrijthof vind je de Vrijthof Village, een dorp op het plein in mediterrane sferen met een eigen museum, markt en muziek. En vergeet natuurlijk Camping Kosmos niet! Op het Richie Backfire plein gaat onder de openlucht het dak van de tent! Kan dat? Natuurlijk! Want waar je ook bent, cultuur omringt je.

Het festival is er voor iedereen, van jong tot oud. Er worden zelfs speciaal Maas-Voyage bussen ingezet om je tijdens naar het festival te brengen. Dus duik er ‘es in het programma en dompel jezelf onder in een vakantie vol culturele verrassingen!

Adres
Rechtstraat 30, 6221 EJ Maastricht

E-Mail
contact@festivalmaas.nl

Telefoon
0616445828 Petra
0629917374 Seb

Website
www.culturamosae.nl

Festival MAAS! maakt gebruik van cookies om deze website beter te laten functioneren.

We spannen ons in om het festival MAAS! voor iedereen toegankelijk te maken. Naast het feit dat het festival volledig gratis is, zorgen we ervoor dat de locaties gemakkelijk toegankelijk zijn voor bezoekers met beperkte mobiliteit of rolstoelgebruikers.

Costa Kesselskade, Vrijthof Village en Bassin Beach zijn allemaal gelijkvloers toegankelijk.

Voor Camping Kosmos is er bij de ingang een trap aanwezig. We hebben echter een alternatieve ingang voor mensen met beperkte mobiliteit of rolstoelgebruikers gecreëerd. Deze ingang bevindt zich aan de achterkant van het festivalterrein, naast het witte huisje en de slagboom. Je kunt deze ingang vinden door het volgende adres in te voeren: Fransensingel 65, Maastricht. Hierdoor hoef je niet de trap naast Lumìere en Bureau Europa te gebruiken.

TOEKANGELIJKHEID
van maas!

FESTIVAL